Strafbeschikking

Strafbeschikking

Hebt u van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking ontvangen? Dan is het volgende wellicht voor u van belang.

Het Openbaar Ministerie kan een aantal soort strafzaken zelf afdoen met bijvoorbeeld een geldboete of een taakstraf zonder dat de rechter er naar kijkt.

Maar wist u dat als u de geldboete betaalt of de taakstraf uitvoert, u daarmee afstand doet van de mogelijkheid om uw strafzaak aan een rechter voor te leggen? Bovendien is het gevolg dat u een aantekening krijgt op uw justitiële documentatie (voorheen: strafblad) en dit kan negatieve gevolgen hebben voor afgifte van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit kan op zijn beurt weer negatieve gevolgen hebben voor uw carrière.

Indien u een strafbeschikking uitgereikt krijgt, raadpleeg dan direct na ontvangst een strafrechtadvocaat die u kan adviseren en kan bijstaan bij het opstellen en indienen van verzet. Let op, het verzet moet binnen 14 dagen na uitreiking worden ingediend.

Is voldaan aan de wettelijke waarborgen en is er voldoende bewijs? Wij zullen aan de hand van het opgevraagde procesdossier met u deze vragen bespreken en mogelijk dat de strafrechter oordeelt dat u vrijuit dient te gaan wegens onvoldoende bewijs. Neem vooral tijdig contact met ons op!

Expertises